Регион

Стартира полагането на газопреносната мрежа в Димитровград

Красимир Минев

Красимир Минев

Полагането на газопреносната мрежа в Димитровград ще стартира следващата седмица, съобщи днес заместник – кметът Красимир Минев. Затова от 12 април до 2 май да бъде въведена временна организация на движението от бившия полиестерен комбинат до ул. „5 ноември“.

Това ще е първият участък, в който ще започне работа фирмата „Ситигаз“. По думите на Красимир Минев община Димитровград е взела решение да не допуска изпълнителя на поръчката до следващ етап ако не е завършен поне 80% от предходния. 

Христо Колев

Христо Колев

Полагането на газопреносната мрежа в Димитровград е основната причина да се бави и асфалтирането на улиците. „След тежката зима и проливните дъждове по шосетата зеят кратери“, призна днес заместник-кметът Христо Колев.

По думите му от понеделник започва изрязването на дупките и тяхното закърпване. 57 улици ще бъдат преасфалтирани, като това ще струва на общината 1 752 000 лева. Христо Колев каза още, че днес приключват работите по шосето между селата Сталево и Скобелево. Ремонтира се и пътя от разклона за Крепост до центъра на селото. До края на месеца ще бъде завършен стария старозагорски път, както и участъците с. Радиево – Бряст и с. Злато поле – с. Долно Белево.

Междувременно стана ясно ,че Общински пазари Димитровград ще вложи около 150 000 лева собствени средства за преасфалтирането на улиците „Ивайло“, „Петър Берон“ и прилежащите им пресечки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.04.2010 13:59 13:59

КОГА СА СКЛЮЧЕНИ ТЕЗИ ДОГОВОРИ ЗА ТОЛКОВА ГОЛЕМИ РЕМОНТИ

nagal
nagal
09.04.2010 16:38 16:38

КОГА ЩЕ СЕ ГАЗИФИЦИРА ХАСКОВО НЕ Е ЯСНО.СЪС СЕГАШНИТЕ УПРАВНИЦИ НЯМА ДА ГО БЪДЕ.ДИМИТРОВГРАД В МОМЕНТА Е ДОСТА ПО ДОБРЕ ОТ КЪМ ИНВЕСТИЦИИ, А ОБЛАСТНИЯ ГРАД ОТ ЗЛЕ ПО ЗЛЕ.ЗАТОВА НА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ СИ ПОМИСЛЕТЕ ХУБАВО ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАТЕ.

Back to top button