Хасково

Зад решетките до живот за убиеца на таксиметровия шофьор

Назъм Назми АзисДоживотен затвор при първоначален строг режим определи Хасковския окръжен съд за Назъм Назми Азис. 30-годишният мъж бе признат за виновен за убийството на таксиметровия шофьор Димитър Янакиев. Делото бе върнато в Хасково преди година от апелативният съд в Пловдив заради пропуски.

Haskovo.info припомня, че трагичният инцидент стана на 21 срещу 22 юни 2006 година в землището на село Гледка. Тогава Назъм Назми Азис и приятелят му Ерай Юсуф се качват на колата на Янакиев и тръгват към село Стамболово.

Трупът на шофьора бе открит край лозов масив с огнестрелна рана във врата, а автомобилът му бе подпален на километър от мястото. 

Съпругата и двамата сина на таксиметровия шофьорСъдът днес определи още Назъм Назми Азис да заплати по 80 хиляди лева кръвнина на съпругата и двамата сина на таксиметровия шофьор, както и 50 хиляди лева на баща му. На фирмата, чиято собственост е изгорелият автомобил, Азис трябва да заплати 3 131 лева обезщетение за нанесените имуществени вреди.

Решението на Хасковския окръжен съд може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button