Хасково

Хасковлии искат нови жилища, но парите стигат само за панелки

ИмотиТърсенето на жилища ново строителство в Хасково се е увеличило през последните месеци. Въпреки това продажбите показват, че средствата на хората не достигат, за да си позволят чисто нов дом.

Това показват данните на хасковските агенции за недвижими имоти. Цените на квадратен метър при ново строителство започват от 450 евро. Ако искаме обаче да се сдобием с уютен дом в нова сграда в центъра на града трябва да се бръкнем поне с 500 евро на квадратен метър.

Доста по- приемливи като цена са жилищата старо строителство и панелките. Цената на двустаен апартамент в кв. „Орфей“ например може да започне от 36 хил. лева и да стигне до 57 хиляди

Жилища извън града пък никак не се търсят. Хората не са прекалено претенциозни и не държат да има допълнителни екстри като двор или градинка.

„Напоследък се опитваме да наложим екстрата да има платен управител на жилищната града, който да се грижи за поддръжката и всичко останало. Това обаче е трудно, понеже хората го намират за излишен разход„, коментираха специалисти в сферата на имотите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.04.2010 9:35 9:35

да излишен разход е, няма нужда да ставаме чак такива американци, с този управител няма да можеш да си опознаеш комшиите в крайна сметка.А в БГ комшулъка си е много важен.

Back to top button