Хасково

Никой в Хасково не се жалва пред съда за отказана информация

Срещата„Досега в Хасково няма нито едно заведено дело за отказана информация„, съобщи регионалният представител на Програма достъп до информация в областта Красимира Славова на среща с ученици от хасковската езикова гимназия. 

Младите хора научиха, че е важно да си знаят правата и че всъщност е много малко тази информация, която не могат да получат.

Красимира Славова разказа на учениците как като журналист не веднъж държавни институции са й отказвали информация и тъй като и тя не е познавала законите не си е търсела правата. Днес тя разясни на учениците, че е много важно ако получат отказ за достъп до дадена информация, той да е писмен. Това е необходимо доказателство, ако потърпевшият реши да подаде жалба в съда.

На учениците от хасковската езикова гимназия Красимира Славова раздаде и наръчници, в които подробно и на разбираем език е описано как да получат достъп до информацията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button