Хасково

Французи поканиха Хасково на Фестивала на побратимените градове

Срещата в община ХасковоДелегация от френския град Шатийон-сюр-Индр е на посещение в Хасково. Както Haskovo.info писа гостите сами са проявили интерес към Хасково. Днес те бяха посрещнати от кмета Георги Иванов и председателя на общински съвет Делян Делчев.

Бъдещият град- партньор на Хасково е известен с живописната си природа, исторически забележителности и туристически обекти, разположен е в долината на р. Лоара в централна Франция, информираха от общинската администрация. На срещата днес кметът на Шатийон-сюр-Индр Мишел Етроа е споделил желанието си за установяване на по-тесни контакти с Хасково, който според него е красив, модерен и много зелен и благоустроен град.

Мишел Етроа

Мишел Етроа

По време на състоялите се разговори двамата градоначалници са обсъдили възможностите за сътрудничество в различни сфери, акцентирайки върху културния обмен като първа важна крачка към по-пълното опознаване и сближаване на жителите на двата града.

Мишел Етроа е запознал присъстващите с програмата и инициативите на „Фестивала на побратимените градове“, който ще се проведе през месец юли в Шатийон-сюр-Индр и е отправил покана Хасково да се включи в проявата като представи своята богата история, културни традиции, местни обичаи и занаяти.

В рамките на своето посещение в Хасково гостите ще разгледат Монумента на Св. Богородица, експозициите на Историческия музей, възрожденските къщи и църкви на Хасково. Ще посетят и Музея на тракийското изкуство в с. Александрово и Перперикон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
kasabalija
kasabalija
23.04.2010 15:07 15:07

bravo kmete
eto mogesh da pravish i dobri nesta zna4i pokaza ti kolegata ti ot frantzija 4e kulturata e nai vagna za obmena no ne samo tazi kultura v grada ni koijato se pravi samo s tvoijata blagolovija i finansirane pokagi 4e v grada ti ima naistina mestna kultura i prestani da hrantutish sofojantzi
stani istinski patriot i mesten metzenat
togava i narodat ti ste te ta4i i uvagava

франкофон
франкофон
23.04.2010 15:15 15:15

ТЪПИТЕ КАУНИ НАЧЕЛО С КМЕТА ЗАЩО ЗАКРИХА ИЗУЧАВАНЕТО НА ФРЕНСКИ ЕЗИК В ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ?Сега какво се правят на интересни?!

Back to top button