Хасково

Клуб „Репортер“ на гости на Народното събрание

Клуб Репортер30 младежи от Клуб „Репортер“ при Младежки център – Хасково присъстваха на заседание на Народното събрание. Те  се запознаха с работата на депутатите и дейността на парламентарните журналисти.

Визитата на младежите е по покана на депутата от Хасково Фани Христова. Тя ги запозна с  работата на народните представители по време на парламентарния контрол и пленарните заседания. Младежите изслушаха на живо как министърът на образованието и младежта Сергей Игнатов разясни на депутатите, че за да има качествено висше образование в България броя на университетите трябва да намалее с 11.

В кулоарите на парламента министърът се срещна с младите репортери и отговори на въпросите им за проблемите в образованието. Той получи от тях новия брой на „Младежки вестник“, издаван от репортерите от Хасково и им пожела успех в търсенето и отразяването на новините, както и успех в училище.

След като се запознаха с работата на законотворците, младите репортери посетиха Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и студентската Телевизия „Алма Матер“.  В момента медията подготвя три младежки предавания, едното от които е „Ку-ку презареждане“. Клуб „Репортер“ получи покана за съвместни инициативи и сътрудничество с телевизията, което е едно голямо предизвикателство за младите репортери.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button