Хасково

Проучвания на хасковски деца в руски сборник за 9 май

Участниците в съвещанието. Диана Желязкова е 7-мата на долния ред

Участниците в съвещанието. Диана Желязкова е 7-ма на долния ред

Преподавателката по руски език в хасковското СОУ „Паисий Хилендарски“ Диана Желязкова се завърна от Москва, където участва в 9-тото международно съвещание „Учителят – педагог и възпитател в чуждестранното рускоезично образование“. Тридневната проява бе посветена на 65-годишнината от победата над фашизма и на Годината на учителя, а в нея се включиха директори на образователни институции, колежи, обществени организации, учени и специалисти от 30 страни от Европа, Азия и Северна Америка.

На съвещанието в руската столица присъстваха и част от победителите в Международния младежки конкурс „Не на фашизма“, сред които бе и 11-класничката от „П.Хилендарски“ Ганиме Такиева. Хасковското училище грабна най-много награди за активното си участие в конкурса, а трима негови възпитаници – Ганиме Такиева, Иван Иванов и Теодора Гинева бяха удостоени с индивидуални призове.

Освен плакети, дипломи и книги, учениците от „П. Хилендарски“ получиха и специално издадения от организаторите юбилеен сборник, в който са публикувани най-добрите разработки в рускоезичния конкурс за Втората световна война. Сред тях е и книжката „Щрихите на войната“, изготвена от петокласниците от хасковското училище, която разказва за участниците от нашия край.

Освен връчване на наградите в програмата на московския форум са били включени посещения на учебни заведения, на театрална и циркова постановка, разглеждане на исторически забележителности и полагане на венци пред паметника на Незнайния воин.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бели денс
бели денс
27.04.2010 14:51 14:51

браво на ганимето. дано и с руския език и култура да е дабра , колкото с кючека дето друса в балет “ Рона“. Сигурно братушките много са се зарадвали на този виден представител на братския славянски народ…

Back to top button