Хасково

Откриха първото в Хасково школско затревено футболно игрище

АвтотоПървото затревено училищно футболно игрище беше открито официално днес в Професионалната гимназия по транспорт в Хасково. Идеята е на целия колектив, а поводът – 50-годишният юбилей на училището, разказа пред Haskovo.info директорът Соня Добчева.

Най-дейни в осъществяването на това начинание са били учителите по физическо възпитание и спорт Димитър Халилянов и Георги Чобанов. „Започнахме още през август миналата година. Първо изравнихме терена, валирахме го и окосихме тревата„, разказа той. „Нямаме възможност да стигнем олимпийските размери , които са 50 на 100 метра, на и това игрище ни е напълно достатъчно“, бе категоричен физкултурникът.

Първи затревения терен пробваха учениците от ОУ „Алеко Константинов“, ОУ „Н.Й. Вапцаров“ и ОУ „Пенчо Славейков“ – Димитровград. Те бяха поканени да се включат в импровизирано футболно състезание. Преди това госите на Професионалната гимназия по транспорт се започнаха с базата на училището. Те посетиха кабинети по практика и теория и видяха презентация за училището. 

Тази година гимназията ще прави прием по специалност „Автотранспортна техника“ с усилено изучаване на английски език след завършен 7 клас. Осмокласниците ще могат да избират и между „Автотранспортна техника“, „Експлоатация на автомобилния транспорт“ и „Електрообзавеждане на транспортната техника“.

Image Image
Image Image

 

 

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button