Спорт

Диа на крачка от сензация срещу № 81 в света

Диа ЕвтимоваМалко не достигна на хасковлийката Диа Евтимова, за да преодолее първия кръг на турнира в Ещорил с награден фонд 220 000 $. 23-годишната ни тенисистка, която тръгна от квалификациите, имаше реални шансове да отстрани 81-та в света Аранча Пара Сантонха. Диа поведе в първия сет с 6:2, съперничката й взе втория със същия резултат, а в решаващата трета част опитната испанка успя да измъкне победата с 6:4.

В близо двучасовия мач Диа бе напълно равностойна на противничката си на корта, която е с близо 200 места по-напред от нея. 

Втората ни ракета при жените си тръгва от Португалия с 16 точки за ранглистата на WTA, които идната седмица ще я придвижат вероятно до  265-то място в света.   

Haskovo. info припомня, че в Ещорил Диа за пръв път в кариерата си се класира за основната схема на турнир от веригата на световната женска асоциация като записа три победи над тенисистки от Топ 200.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button