Хасково

Едва 50 входа регистрирани по закона за етажната собственост

БлоковеМесец и половина преди крайния срок за регистриране на сградите в режим на етажна собственост това е направено от по-малко от 50 входа в жилищни блокове и кооперации, съобщиха за Haskovo.info от община Хасково.

До 30 юни собствениците на апартаменти трябва да проведат общо събрание, да изберат управление на входа и да се регистрират в общината. Това е изискване на закона за управление на етажната собственост, напомниха от администрацията. Там нямат статистика колко са входовете в жилищни блокове и кооперации в Хасково, но предполагат, че броят им е доста по-голям от регистрираните досега.

По закон до 6 месеца след изтичането на крайния срок кметът на общината трябва да организира провеждането на общи събрания и избор на управителни органи в сградите в режим на етажна собственост, когато не са свикани такива.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button