Регион

„Неохим“ съкращава още 80 човека заради кризата

НеохимОще 80 човека ще бъдат съкратени от „Неохим“ АД Димитровград, съобщи за Haskоvo.info председателят на местната структура на КНСБ Василка Иванова. Предстоящите съкращения ще засегнат най-много апаратчиците, 22-ма от които ще бъдат освободени.

Всички 80 работници ще бъдат освободени по чл. 329 от Кодекса на труда, според който съкращения се извършват „при закриване на част от предприятието, както и при съкращаване в щата или намаляване на обема на работата„.

За разлика от миналата година, когато в зависимост от стажа си съкратените получаваха обезщетение от 4 до 6 работни заплати, тази година те ще получат между 1 и 3 заплати, съобщи местния лидер на КНСБ. 

Според Василка Иванова в момента голяма част от работещите в „Неохим“ АД излизат в платен и неплатен отпуск за половин година. В същото време ще върви капиталов ремонт на производствата в най-голямото предприятие в областта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гражданин
гражданин
14.05.2010 8:34 8:34

ангел вакрилов-жив боклук и пиянде.вън от неохим.защо не си намери работа в хасково ,а го приютиха в неохим,след като го съкратиха.

Back to top button