Хасково

Детско и инфекциозно под лупа за полиомиелит, морбили се свива

д-р Снежана Иванова

д-р Снежана Иванова

Ежеседмичен мониторинг на пациентите на детско и инфекциозно отделения на болницата извършват от РИОКОЗ Хасково. Следи се за симптоми, които могат да се окажат на полиомиелит. Причината е възникнала епидемия от детски паралич в Таджикистан.

С цел да се избегнат случаи на заболяването в България личните лекари са получили предписания за стриктни наблюдения и вземане на мерки. Ваксините, които се използват у нас, са достатъчно ефективни, успокои епидемиологът д-р Снежана Иванова.

Едва 58 случая на морбили са регистрирани от началото на месец май до днес в област Хасково. През април болните са били 418, а през март – 826. Общо от декември до сега случаите са 1 559. Въпреки че заболеваемостта рязко спада, все пак опасността все още не е преминала, коментира д-р Иванова. Има и ваксинирани хора, които се разболяват от морбили, но при тях заболяването протича по-леко, допълни тя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button