Хасково

Най-голямата поликлиника в Хасково без рентген заради проблеми с тока

Рентгенът в ДКЦ 1Най-голямото заведение за доболнична помощ – „ДКЦ 1“ в Хасково остана без рентген днес. Причината е високо напрежение в мрежата. Заради това от 10:30 часа апаратът не работи.

Само предпазния бушон е спасил рентгена от изгаряне, а стойността му е над 120 000 лева, заяви пред Haskovo.info директорът на поликлиниката д-р Дамянка Колчагова.

От колцентъра на EVN не ни обясниха какво се случва, коментира д-р Колчагова. Трябва да има по-добра комуникация и да сме наясно какво се случва, за да можем да обясняваме на пациентите защо ги връщаме. Да не говорим, че това за нас са пропуснати ползи, допълни тя.

ДКЦ 1На запитването, оправено от Haskovo.info към EVN бе отговорено, че днес не е имало прекъсвания или технически проблем в мрежата. Подаваното напрежение е съгласно установените норми. Причини за евентуални технически проблеми при захранването на рентгена са във вътрешната инсталация на сградата.

В крайна сметка следобяд двете страни са се споразумели да бъде поставено специално устройство, което да следи подаваното напрежение. След това на база на данните ще бъде извършен анализ, за да се прецени какъв е проблемът и как той да бъде отстранен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button