Хасково

16 млади художници творят на открито в двора на галерията

Пленерът16 млади художници участват в Пролетен пленер в хасковската галерия днес. Те са от школата по приложни изкуства на читалище „Заря“, а това е вторият пленер, който галерията организира.

Идеята е това начинание да се превърне в традиция, защото за младите творци и много добре да са близо до образците в художественото изкуство и да дишат въздуха на галерията, коментира пред Haskovo.info директорът Владимир Запрянов. Той оцени работата на участниците като много добра.

ПленерътПреди да започнат рисуването днес участниците в пленера са разгледали творбите в изложбените зали на хасковската художествена галерия, за да потърсят вдъхновение.

В края на пленера ще бъдат връчени грамоти за най-добра рисунка, най-живописна творба и най-добра идея. Заради различните възрасти на участниците, тема на картините няма. Разликата между най-малкия и най-големия художник е 10 години, допълни Запрянов.

 Пленерът  Пленерът
 Пленерът  Пленерът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button