Хасково

Най-много невзет отпуск имат служителите на НАП и Разплащателната агенция

Василка ИвановаСредно по 100 дни на човек платен отпуск имат да вземат служителите на Офис Хасково на НАП и Разплащателната агенция към Държавен фонд „Земеделие“, съобщи за Haskovo.info председателят на КНСБ – Хасково Василка Иванова. По думите й това са работещите в областта, които имат да вземат най-много отпуск.

След тях се нареждат работещите в сферата на образованието. Там средно на човек се падат по около 60 дни платен отпуск. Високата цифра е заради директори в областта, които имат по 200 дни невзет платен отпуск, коментира Иванова.

Служителите в бюджетната сфера имат да вземат по около 48 дни отпуск. Най-малко натрупани дни имат работещите в реалния сектор – 15-20 дни. Причината за това е кризата, заради която хората бяха пускани принудително в платен и неплатен отпуск, допълни Василка Иванова.

Невзетите дни платен отпуск трябва да бъдат изчистени до 2011 година. Според решението на правителството ползването му ще става по график, договорен между работодателя и синдикатите или представители на служителите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button