Хасково

Пивовари дариха цветя на старите хора, кризата удари и бирата

Подготовката на саксиите с цветяДомът за Стари хора в Хасково вече ще бъде по-шарен. Причината е дарение от 150 сандъчета с цветя, които обитателите му получиха тази сутрин. Стойността им е около 1 000 лева.

40 пивовари от цялата страна заедно с генералния мениджър на Каменица Драган Радивоевич засадиха цветята и подредиха саксиите. Със своя труд те искат да помогнат на бабите и дядовците да се чувстват по-добре в дома. Инициативата е по повод Деня на доброволчеството, обясниха организаторите. Те идват в хасковския старчески дом за втори път. Миналата година са пребоядисали пейките в двора.

Пивоварите не пропуснаха да се похвалят и с инвестициите в Хасково, които за последната година са около 13 милиона евро. Така градът се е превърнал в една от най-важните точки за компанията в страната. Тук е най-бързата линия за производство на бира. Капацитетът й е 50 000 бутилки в час. Въпреки всичко кризата се е отразила и на почитателите на пивото. Спадът в продажбите през последната година е около 10 – 12%, а през първото тримесечие на 2010 година – още 8%.

 Драган Радивоевич  Хората от дома инспектираха работата на пивоварите

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button