Хасково

Въпреки дъжда хоро и кебапчета на „Китна Тракия пее и танцува“

Традиционното хоро на Китна ТракияДъждът и работният ден успяха да изплашат публиката на 45-тия събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“ днес. Въпреки по-малкото гости обаче участниците и тази година са на ниво, категорични бяха организаторите.

104 колектива и 65 индивидуални изпълнители заявиха участие в събора. На двете сцени на Кенана те доказаха, че автентичният фолклор е жив и няма да бъде забравен никога, коментира Васко Димов. Хасковският хореограф за поредна година оценя представянето на участниците и е категоричен, че те са все по-добри. Причината за това според него е и завръщането на младите хора към традициите.

Тодор КожухаровСпециален гост на „Китна Тракия“ тази година бе обичаният от хасковлии народен певец Тодор Кожухаров, който успя да вдигне на крака хората въпреки дъжда и те извиха традиционното за събора хоро. Трябва да се инвестира във фолклора и да се мотивират самодейците. Така ще се запазят и песните, и танците, и обичаите, каза пред Haskovo.info певецът.

Заради лошото време тази година на почит бяха покритите шатри с кебапчета. Почти нямаше клиенти за българските знамена, които Наска Демирова продаваше отстрани на сцената. До обяд тя беше продала само два трикольора.

Още от атмосферата на събора вижте във видео репортажа от „Китна Тракия“

 Участниците са на ниво  Наска Демирова

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.05.2010 14:51 14:51

не сте ли на работа бе хора

Petya
Petya
17.05.2010 11:26 11:26

имаше дете от ОДЗ№18,облечено в народна нусия,момченце, беше супер ама май никои не го е отразил./за съжаление/ иначе празника си е хубав, но все по-малко хора го отразяват, пак за съжаление

Back to top button