Хасково

Общински съвет брани 10-те милиона за площадки с декларация

Общински съветнициКомисията за защита на конкуренцията да се произнесе максимално бързо и компетентно по жалбата на хасковската фирма „Монолит“ поиска днес с декларация местния Общински съвет. Жалбата на нейния президент Иван Стаматов е „против решение на кмета Георги Иванов за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка“ по европейски проект за 10 млн. лева.

Сред мотивите, с които „Монолит“ оспорва процедурата, са изискванията към кандидатите за минимален брой изпълнени договори и наличието на бетонов възел и асфалтова база наблизо.

32 от общо 41 местни парламентаристи са подписали декларацията. Съветниците от ГЕРБ обаче са отказали да подкрепят инициативата, съобщи председателят на представителна група „Хасково – настояще и бъдеще“ Албен Манджуков.

Според председателя на групата на ГЕРБ в Общинския съвет Антон Иванов това е правна процедура, предвидена в закона и политически орган какъвто е Общинския съвет няма право да я коментира. Няма логика политически лица да излизат с декларация от името на целия общински съвет по повод една правна процедура“, допълни Иванов. „По скоро акта на неподписване на декларацията е политически ход„, бе категоричен общинският съветник Иван Иванов от „Хасково – настояще и бъдеще“. 

„Чрез тази декларация искаме избирателите да видят кой и как работи за този град. Този проект за 10 млн.лева е за всички граждани. Разочаровани сме от случващото се, но се надяваме краят да е положителен за Хасково“, допълни Албен Манджуков.

Haskovo.info припомня, че с парите по проекта ще бъдат реконструирани Градската градина, парк Ямача, централният фонтан, улици и над 30 детски площадки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гочо
гочо
18.05.2010 14:05 14:05

Пак заклинания и пак обвинения срещу всеки дръзнал да се противопостави накрадливите схеми на кмета!Толкова са жалки всички тези декларатори!Този шопар на снимката може и да има настояще,но политическо бъдеще няма да има!Кмета ще ви използва до последно да му узаконявате далаверите и накрая ще виго натегли-за справка Татяна Димитрова!

здравейте
здравейте
18.05.2010 18:09 18:09

Тези на масата сякаш са се приготвили да се хранят…

гладен
гладен
18.05.2010 18:23 18:23

Бая са огладнели тези дюмбели!Ама май ще им се развали калимерата!

иван
иван
18.05.2010 19:54 19:54

те до един са на яслата кмета

Мишо
Мишо
18.05.2010 22:00 22:00

Май и на вас ви се иска да се облажите, след като мислите по този начин. Направете нещо положително за града ни, пък тогава коментирайте. Аман от празнодумци.

ivan
ivan
18.05.2010 23:26 23:26

а бе мишо кажи какво са направили тези мишоци пък и г-н разцледвания и .тогава коментирай.

Back to top button