Хасково

Реките в областта станали бунища, кметовете нехаят

РекаНяма създадена необходимата организация по почистването на канализации, мостове и реки в област Хасково. Това е заключила комисията, назначена от областния управител Румен Данев, след направените проверки на техническото и експлоатационното състояние на потенциално опасните водни обекти в региона.

Проверяващите са констатирали още, че в много от проверяваните общини кметовете не са определили и не изискват от гражданите изхвърлянето на селскостопанските и битовите отпадъци в регламентираните сметища. Вместо това речните корита се превръщат в бунища.

Налице е липса на необходимото взаимодействие между общинските ръководства и арендаторите на общинските язовири. На определени обекти арендаторите не поддържат преливниците, проводимостта в определеното разстояние от 500 м след тях и изправността на изпускателите.

Междувременно със заповед на губернатора Румен Данев бе създадена Комисия за обследване и контрол на обектите от критичната инфраструктура в област Хасково, която  ще провери предприятия работещи с опасни химични вещества, обекти с източници на йонизиращи лъчения и складове и депа с растително-защитни препарати с изтекъл срок на годност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.05.2010 18:11 18:11

ooooooooooo

Back to top button