Хасково

Общината пак подгони ромите – длъжници от блок 42

Невена пред заключения си апартаментОбщина Хасково предприе поредната акция срещу обитателите на блок 42 в квартал „Орфей“. Десетките ромски семейства в сградата живеят там като социално слаби срещу 40-50 лева месечен наем. Повечето обаче са успели да натрупат дългове от по над 1 000 лева.

От вчера служителите на общината и полиция са започнали да извеждат от апартаментите най-големите длъжници. Сред тях е и Невена, която гледа сама 6-годишния си болен от рак син и още едно дете. Мъжът й е в затвора от 2 години и ще излезе след месец. Невена обещала, че ще плаща разсрочено натрупаната сума, но въпреки това била изгонена от жилището.

Блок 42Изведените от апартаментите роми днес се жалваха, че в освободените жилища веднага се настаняват нови хора, които нямали молби, а давали рушвети от по 500 лева.

Друга изгонена от апартамента, в който е живяла 20 години – Алтъна Миткова разказа, че в него са двайсетина човека. Нямали приходи, с които да плащат, но били готови да се издължат разсрочено. Ромите обвиниха институциите, че не им дават работа, а им искат пари за наем, ток и вода.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button