Хасково

3 500 повече от миналата година декларираха доходи

НАП Хасково22 069 декларации за доходи от физически лица са въведени до днес в базата данни на Офис Хасково на НАП. Цифрата не е окончателна, тъй като все още се обработват декларациите, изпратени по пощата, но вече е с близо 3 500 повече спрямо 2009-та, когато бяха подадени 18 600 декларации.

Приходната агенция започва засичане на данните от деклараторите и работодателите. При установяване на разминавания служителите ще бъдат привиквани за обяснения. Глобата за умишлено вписани неверни данни, за да се намали данъкът е до 1 000 лева.

От тази година при възстановяването на надвнесен данък НАП вече проверява за евентуални задължения към други институции като КАТ и РИОКОЗ. Така ако данъчните имат да връщат 200 лева надвнесен данък, но пък дължите глоба от 50 лева на КАТ, ще получите 150 лева по сметката си, обясниха от агенцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button