Хасково

Шарапова отвя Диа на турнира в Страсбург

Диа ЕвтимоваБившата № 1 в света Мария Шарапова бе безпощадна на корта и не остави абсолютно никакви шансове на хасковлийката Диа Евтимова. Само час бе необходим на трикратната победителка в турнири от Големия шлем, за да пречупи с 6:3, 6:0 крехката съпротива на намиращата се 250 места по-назад в ранглистата българка.

Двете тенисистки се срещнаха днес в мач от втория кръг на турнира в Страсбург с награден фонд 220 000 долара. Въпреки загубата от водачката в схемата и № 13 в света, Диа постигна най-големия връх в кариерата си като се класира за тази фаза на турнир, организиран от WTA. 

Хасковлийката, която вчера изхвърли от надпреварата 87-та в света Татяна Малек, си тръгва от Страсбург с 46 точки за ранглистата и чек за около 3 000 долара.

Haskovo. info припомня, че във френския град 23-годишната ни тенисистка записа три победи в квалификациите и една в основна схема. Благодарение на успешното си представяне в Страсбург Евтимова ще се придвижи с близо 40 места по-напред в класацията на  WTA до около 230-та позиция, което при всички случаи ще бъде най-доброто класиране в кариерата й.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.05.2010 11:24 11:24

Къде ще играе Диа следващите седмици?

Back to top button