Хасково

Училища в Хасковско поискаха и продължават на онлайн обучение – ВИДЕО

Няколко училища в Хасковска област вече са поискали и продължават онлайн обучението си, съобщи председателят на областния кризисен щаб Стефка Здравкова.

СУ „Неофит Рилски“ в Харманли вчера и днес са в онлайн обучение, в хасковското ОУ „Шандор Петьофи“ прогимназиалният етап е онлайн до края на тази седмица, Професионалната гимназия „Захари Стоянов“ в Харманли ще са онлайн от 13 до 25 ноември, хасковската ЕГ „Асен Златаров“ ще е онлайн от 16 до 27 ноември, СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Хасково от 5 до 12 клас са онлайн от 16 до 27 ноември, Спортното училище „Стефан Караджа“ са онлайн от 16 до 27 ноември, училището в Узунджово ще учи дистанционно от 16 до 27 ноември, „Иван Вазов“ в Харманли ще е онлайн от 16 – 27 ноември, училище „Св. св. Кирил и Методий“ – Тополовград е онлайн от 13 до 26 ноември и „Петър Берон“ в Тополовград – от 5 до 12 клас са онлайн до 27 ноември.

По-късно решение да преминат онлайн от 16 до 27 ноември обявиха и от ПМГ „Боян Петканчин“ в Хасково.

Оперативният щаб не е взимал решение като цяло за училищата в Хасковска област – всяко училище ще решава само.

Продължават да нарастват болните в Хасковска област, като активните случаи са вече 844, на домашно лечение са 728, в болница са 166. В МБАЛ – Хасково са 73, МБАЛ – Димитровград – 13, МБАЛ – Харманли – 31, МБАЛ – Свиленград – 38, в бившия Тубдиспансер в Хасково – 11. 21 са заболелите медици, като трима са настанени в болница.

Здравкова поиска общините да засилят контрола и особено по пазарите, като посочи, че най-големите тържища са в Димитровград.

От началото на месеца полицията е извършила 1 409 проверки, от които 193 на търговски обекти. Съставени са 52 акта. От РЗИ-Хасково са извършили общо 74 проверки, от които 33 на търговски обекти. Съставени са 2 акта и 5 предписания.

 

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

17 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Razumen
Razumen
13.11.2020 18:34 18:34

Bahti smeshnicite edni da sa online drugi prisustveno .
Diskriminaciq.Tova go ima samo v Bulgaria.Edna i sushta oblast no razlichni pravila.

Анонимен
Анонимен
13.11.2020 20:06 20:06

Браво на тези директорки, на които им пука за децата.

страхливци сте ей
страхливци сте ей
13.11.2020 21:37 21:37

А другите страхопъзливи директорки, дето си крият главата като щрауси! А щабът от калинки – те къде са си заврели главите? Никой ли няма разум в простите гербаджийски глави, за да види, че такива действия на парче – не само не помагат, ами и вредят. Днес едни училища са дистанционно, след време може да са други – всяка директорка решава според това колко и стиска и колко се бои за стола си – НО РЕЗУЛТАТА Е НИКАКЪВ! Училищата, които са присъствено продължават да разнасят заразата,да натоварват здравната система! Ще се изпоразболеят учителите първо, ще има и болни деца, други родители пък ще спрат да пускат и здравите от страх – и какво се прави! НИЩО! НИЩО НЕ СЕ РЕШАВА – защото щабът го страх да реши, директорките ги е страх да решат, кмета го е страх да реши, министърът си умира още повече от страх да реши и от ИНАТ! И наистина ще стане както Мутафчийски каза – чували, камиони и няма да стигат гробовете за тези, които са измрели от вируса. Ама сега в момента всеки трепери за поста си, за стола си и си мисли, че точно за него ще има място в болницата и някой персонален лекар лично за него. Бах ти и ологофрените, от които зависи и нашият живот и на нашите деца!

недопостимо
недопостимо
13.11.2020 22:03 22:03

По училищата има ковид болни учители, контактували със други заразени, които продължават да работят и да стоят сред учениците! Как може една директорка да си позволи да укрива болна от ковид от училището си! Нито е наложена карантина на класа, в които е влизала тази неграмотната начална учителка, с манията, че се е издигнала, нито са предупредени колегите и в колектива, нито е извършена дезинфекция на училището! Родителите си шушукат помежду си и се питат къде е въпросната госпожа вече втора седмица – добре, че тая година влиза само 2-3 часа при тях – но децата са контактували с тази госпожа! Как може директорката на това училище да мълчи и да рискува здравето на всички в училището! Това не са калените таксиметрови шофьори – това са нашите деца! Да се тестват всички учители в това училище и да се отстранят болните, след като директорката иска да държи всички присъствено в училище! За затвора е тая ненормална директорка! Някой най-после да и дръпне юздите! Става въпрос за човешки животи!

Анонимен
Анонимен
13.11.2020 22:52 22:52
Отговор до  недопостимо

Директорка не може да скрие случай на ковид, ако е ковид. Всеки заразен се проследява от РЗИ и те налагат карантина. Директорите на училища нямат общо с това. А писанията срещу конкретни директори отдавна не интересуват никого.

Ние
Ние
14.11.2020 21:40 21:40
Отговор до  Анонимен

Не интересуват писанията срещу конкретни директори ли ? Много си вярваш,че отгоре на това искаш и други да ти повярват.Четат директорките писания,тълкуват и между редовете.И много им пука,само че уважават модела-насран,но прав. Вкъщи лольо може да си го замаявате, както си искате.Тука обаче номерът не минава.Като не се интересуват,защо се уточнява това,остави хората да говорят.Ама ви болят задниците,няма кой да повярва,че не е така.Един резултат нямате с децата,една не се похвали с успех,ама отричате тези на хората.Мажат ви филии заради поста,а иначе ви плюят,мразят,ненавиждат и ви проклинат.Явно на вас ви харесва подмазването,май единственият ви оргазъм е от него…Нещастници

би
би
13.11.2020 22:49 22:49

Бах ти ужаса – директорка таксиджийка да решава съдбите на нашите деца!

Анонимен
Анонимен
14.11.2020 12:44 12:44
Отговор до  би

Защо едни ще учат онлайн други присъствено. Значи нашите деца в Кърджалийска област не се разболяват.Решете се веднъж завинаги.

да се каже на хората
да се каже на хората
14.11.2020 10:09 10:09

Напротив – директорките на училища са длъжни, да информират колектива, че в училището има случай на ковид! Че заразеният е разнасял зараза преди да излезе в болничен и че е контактувал с много хора в колектива! Че и влизал в час и е правил контакт с ученици, и то в начален етап! Какво лошо има да се съберат ходата и да се оповести официално, че имаболен в училище! Да се даде право на тези учители и време да се тестват! А не да се държат като роби в училище и дори да не могат да боледуват! Ми нека тогава всички да се изпоразболеят. Тази директорка ли ще им кара часовете! Да, тя ковида не го признава заболест – заговор някакъв против нейното управление ще да е!

Анонимен
Анонимен
14.11.2020 12:44 12:44

Защо едни ще учат онлайн други присъствено. Значи нашите деца в Кърджалийска област не се разболяват.Решете се веднъж завинаги.

Анонимен
Анонимен
14.11.2020 13:49 13:49

За да се прецени реално обстановката в училищата, трябва да се направят тестове на всички. Тогава ще се види, че заразените са повече от 15%. Директорите и сега имат неадекватно поведение, защото има деца и учители със симптоми, за които не обявяват на контактните лица. Липсата на безплатни тестове е причината в момента да се поставят в риск и учители, и деца, и родители. Където има възможност за дистанционно обучение, трябва да се приложи в най-кратък срок за да се преустанови веригата на предаване на вируса.

Анонимен
Анонимен
14.11.2020 14:22 14:22

Господа пишещи,виждам вашата неграмотност и невежест.Ако за още 2 седмици се спре училището,кажете ми ще изчезне ли вируса?До сега учениците бяха вече 2 седмици онлайн,вие какво искате -изобщо да не се учи ли?Тежко и горко на България-навсякъде в Европа се учи и училищата са отворени,само ние се правим на многознайковци,ами ще си теглим теглото за това.Нима учителите в чужбина са по-глупави от нашите?Господа псевдоучители-вземете се в ръце и си влизайте в час.

Учител,истински
Учител,истински
14.11.2020 22:16 22:16
Отговор до  Анонимен

Задаваш словесен код, достоен за адекватен отговор.Става ясно,че като“псевдоучители“определяш изразилите различно от твоето мнение.Индикаторът свети обаче и представя мисленето ти като граничещо с цинизма.Що се отнася до неграмотността,е добре това да бъде последният ти коментар.За неподплатените претенции, поднесени в 6 изречения, 3 грешки са прекалено много-1 лексикална, 1граматична и 1 пунктуационна.Засрами се, скрий се!

БА СИ ИСТИНСКИЯ УЧИТЕЛ
БА СИ ИСТИНСКИЯ УЧИТЕЛ
17.11.2020 10:02 10:02
Отговор до  Учител,истински

ТИ СИ ЛУДА МААА!

Ааа, я по леко
Ааа, я по леко
14.11.2020 16:28 16:28

Абе драги анонимен, ние не сме излизали от час. И докато ти вечер си пиеш ракийката ние си правим уроците за следващи ден! Проверяваме тетрадки, контролни, правим задачи за упражнение, търсим с какво да разнообразим твоите глезени деца, така че да им хване материала окото и интереса! Ти в къщи на челна стойка ли стоиш, за да заинтересуваш децата си! Учиш ли ги на нещо, караш ли ги да полагат усилие – не всичко се постига само с два цъка на мишката – и да ядеш трябва усилие, за да смелиш храната. То бива мързел, а после за всичко да обвинявате учителите! Навсякъде по света учителите карат учениците да учат. И като даваш да пример училищата в Европа – къде там може да се допусне учениците да преписват, да дават наготово от интернет материали, цялата рода да им прави домашните! Точно в Европа искат от учениците да мислят, да влагат разум труд и логика в това което учат – А вие тука каво чакате от учителите – да ви наливат акъл на децата с фуния! Ами няма как ДРАГИ!

антимишок
антимишок
16.11.2020 7:53 7:53

Чета коментарите и ми се „реве“.Ама с глас ми се „реве“!“Управляващите“ в България са се хванали един друг „за гушата“ и всеки си прави каквото си иска:здравният министър иска по-голямо физическо дистанциране на хората,защото здравната ни система е ‘на ръба“,просветният ни министър иска присъственно обучение в училищата,защото иначе децата нямало да бъдат обучавани както трябва!За да се изпълнят заповедите на просветният министър трябва да се възтановят най-големите и безконтролни струпвания на хора в България-училищата,това от своя страна ще доведе до рязко увеличаване на болните в страната,и там до срив в едва кретащата ни „здравна система“.Пълна лъжа е децата не боледуват от коронавирус,те се заразяват както всички хора,но просто много малък процент от тях имат изразени симптоми!И това е най-страшното:може в едно училище да има 10 деца със симптоми на коронавируса,но колко са в действителност може да се разбере само с масово тестване!Масови тествания не се правят така че никой не знае колко е броя на заразените но да не забравяме че посредством децата в училището си „дават среща“ и много възрастни:поне 3 пъти повече от броя на учениците,т.е ако в едно училище учат 500 деца,то с „контактните“ възрастни броят на „кандидат-болните“ става поне 2000 човека!А на фона на тая „прекрасна“ „картинка“ народонаселението се е хванало един с друг „за гушата“ и реве колко мързеливи са даскалите и кой е по-образован!п.п Не съм учител и не работя в сферата на образованието!

Анонимен
Анонимен
19.11.2020 17:30 17:30

Напълно прав е антимишок. Училищата са най-голямото струпване на хора и след това разнасяне на вируса не по едно , а по няколко семейства! Нали бяха обещали, че ще има тестване на учителите и то безплатно! Не го правят и то нарочно, защото ще лъсне че повече от 50 процента са болни и то активно болни! Да хубаво е и ученици да се тестват, но като си помислите какъв ресурс е необходим, а при тях картинката става нова всеки ден! Но по-важното – няма никакъв контрол на болните в училищата, директорките треперят да не получат болничен лист за ковид . че им се отваря работа. А вече започнаха да не правят нищо – нито уведомяват колектива, нито дезинфекция провеждат, нито карантинират класове! Важно е там да се угоди на министъра Вълчев – всички да са натъпкани в клас! Пък дали има обучение – карай да върви, нали се броят всеки ден – това е по-важно!

Back to top button