Хасково

Даряваш стара книга – получаваш нов сборник

Приказен празникДеца от Хасково дариха собствени книги за Регионална библиотека „Христо Смирненски“. Събитието се осъществи в рамките на инициативата „Приказен празник“, която се организира от фирма за производство на чипс.

Срещу старите си книжки малчуганите получиха сборник с приказки, писани от деца. Те са измислени от победителите в конкурса за най-малък автор, който предшестваше кампанията.

„Приказен празник“ вече премина в градовете Велико Търново, Шумен и Плевен.  Кампанията цели да възроди интереса на децата към четенето и писането, както и да популяризира българските автори. Книгите развиват въображението и комуникативните възможности на малчуганите, помагат им да обогатят речника си. 

Децата се изразяват и пишат все по-опростено заради моделите на поведение, които се налагат от някои телевизионни риалити формати, както и от компютърните игри. Голяма роля играят и онлайн каналите за комуникация. Те свеждат писането до популярни съкращения и изразяване чрез емотикони, коментират организаторите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button