Хасково

36 ще учат за спасители, най-младата е на 17

Спасителите36 кандидати се явиха тази вечер на входящия изпит за курса за спасители, който се организира от БЧК – Хасково. Две бяха представителки на нежния пол. Едната е 17-годишната Ася от Хасково, която е и най-младата кандидат – спасителка. Другата дама е от Свиленград. Това е 43-годишната Иванка, която досега не е карала курс, но не веднъж е давала уроци по плуване в граничния град.

Курсът ще продължи 5 седмици. Финалният изпит ще е в началото на юли, съобщи за Haksovo.info инструкторът по водно спасяване Димо Димов

По думите и тази година в България ще има криза за спасители. Причината е, че те напускат страната и заминават в чужбина. Там спасителите получават по 8 евро на час, а не както по българското черноморие – около 500-600 лева на месец. Липсата на спасители в страната ни е причината тази година по постовете да стои само по един спасител, а не по двама както досега, допълни Димов.

Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
brigante
brigante
26.05.2010 11:06 11:06

хах супер беше:) хубаво е,че има толкова много желаещи…
все млади хора и си личеше,че всички си спортуват ежедневно…
много здрави,яки физически млади момчета…
басейна е супер…

Back to top button