Хасково

150 бакалаври ще учат „Икономика“ и „Бизнес администрация“ в Хасково

доц. Веселка Павлова и доц. Лилия Йотова

доц. Веселка Павлова и доц. Лилия Йотова

150 бакалаври ще приеме тази година УНСС в Хасково. Центърът за дистанционно обучение обяви прием в две специалности. „Икономика“ ще учат 100 студенти, а „Бизнес администрация“ – 50. Таксата за семестър ще бъде по-малко от 150 лева, а занятията са само в събота и неделя, съобщиха днес от ръководството на центъра.

УНСС е в Хасково и ще остане тук. Имаме планови за развитие, коментира заместник – ректорът на университета доц. Веселка Павлова, която се похвали, че именно УНСС е с най-високата оценка сред висшите училище в България.

Дистанционното обучение, което се предлага в Хасково, по нищо не отстъпва на редовното в София, категорична бе и директорът на центъра доц. Лилия Йотова. Нито дипломата, нито броят кредити са по-различни. Хубавото на дистанционното обучение е, че срещу сравнително ниска такса, в която влизат и учебниците, студентите имат достатъчно време и да работят. иска се обаче повече самоподготовка и желание.

В центъра на УНСС в Хасково вече се обучават около 250 студенти. До няколко години те трябва да станат 500 – 600. Два пъти в годината се прави прием в магистърска степен. Следващият ще е през есента.

Любопитното е, че близо една трета от студентите в Хасково са от София и пътуват, защото са предпочели дистанционното обучение. Лошото обаче е, че кандидат- студентите от региона често не се представят достатъчно добре на приемните изпити, констатираха от ръководството на УНСС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button