Регион

1 500 деца пеят и играят за празника си край Хасково

Етнофестивала миналата година1 500 деца от България, Молдова, Сърбия, Босна и Херцеговица, Македония и Турция ще станат част от десетия юбилеен етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност и вяра в Европа“, който ще се проведе днес и утре в хасковските Минерални бани.

Празникът се организира от КНСБ и тази година е под патронажа на социалния министър Тотю Младенов, който също ще пристигне край Хасково днес.

Изпълненията на 64 български състава и 13 индивидуални участници ще бъдат оценявани от авторитетно жури, в което са Иван Кумичин – музиковед и фолклорист, Асен Павлов – хореограф, Мария Георгиева – музиколог, Николай Кузманов – хореограф и Кристина Александрова – хореограф.

Повечето деца вече пристигнаха в Минерални бани, съобщиха за Haskovo.info от КНСБ. До късно снощи те бяха настанявани в местните хотели. Те са от над 50 населени места.

Видео репортаж от етнофестивала

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button