Хасково

Три награди от два фестивала за хор „Орфей“

Хор ОрфейС три награди от два фестивала се завърнаха певците от формациите на хор „Орфей“.

В края на миналата седмица хор „Орфей“ взе участие в Международен хоров фестивал „Хармония“ – Харманли. В надпяването се включиха хорове от Франция, Италия, Израел и България. Орфейци се представиха с части от мюзикъла „Моята Дисни приказка“ по музика от филмите на Уолт Дисни. Детски хор „Орфей“ бе удостоен с плакет на Кмета на Община Харманли.

Ден по-късно гласовитите хасковлийчета взеха участие в Празник на детската песен в Ямбол. Там певците от Детска вокална група „Орфейче“ с ръководител Катя Демирева изпълниха песните „Хипопотам“, „Роклята на мама“, „Кенгурче“ и „Небето е за всички“. Те спечелиха грамота за отлично представяне в Първа възрастова група.

Със същия приз се окичиха и по-големите певци от камерна формация на Детски хор „Орфей“ – IV –VII  клас, но във втора възрастова група. Те изпълниха песните „Родна реч“, „Три щурчета“ и „Ду ду бамба“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button