Хасково

Три акта и четири постановления след екоинспекции през май

Река3 акта за констатирани нарушения на екологичното законодателство са съставили експертите от регионалната екоинспекция през месец май. След извършените 53 проверки са издадени 4 наказателни постановления и са дадени 10 предписания с мерки за изпълнение. Наложени са глоби за 5 500 лева. Постъпилата сума през месеца от текущи месечни санкции в сила от предходни периоди е 2 437 лева.

Съставените през месеца актове са за нарушение на емисионните норми и за изпускане на отпадъчни води. Наказателните постановления са за неводене на отчетност и за неизпълнение на предписание.

През месеца приетите сигнали за нарушаване на екологичното законодателство са общо 12. Четири от сигналите са подадени на „Зеления телефон„. Извършени са незабавни проверка на място от експети от РИОСВ и е установено, че един от сигналите за нерегламентиран добив на инертни материали е неоснователен, а по другия – за наличие на умряла речна риба проверките продължават. Останалите два се отнасят за замърсяване на атмосферния въздух в Кърджали. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button