Регион

Митничари хванаха мъж с над 33 000 долара в чантата и чорапите

Снимка: Агенция МитнициОпит за нелегален внос на над 30 000 щатски долара са предотвратили митнически служители от граничен пункт Капитан Андреево.

Тази нощ при проверка на пътници, пътуващи с автобус по редовна линия от Турция за България, митническите служители извършват и личен преглед на 40-годишен мъж от Благоевград. Пътникът категорично заявил, че няма валута и ценности за деклариране. Той настоял, че носи валута под определения праг, дори и след като митничарите открили две пачки с долари в чантичка около кръста му. При продължилата проверка митническите служители намерили още две пачки валута, скрити в чорапите на мъжа.

Общото количество на задържаната валута е 33 160 щатски долара в купюри от по 100, 10 и 20 долара. Валутата е отнета в полза на държавата. Съставен е акт по Валутния закон. От агенция Митници припомнят, че на деклариране подлежат суми над 10 000 евро.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button