Хасково

600 киноафиша събра свиленградчанин за 40 години

ИзложбатаНад 600 оригинални киноафиша на съветски военни филми е събрал за близо половин век свиленградчанинът Щерю Щерев. Около 80 от тях той показва в изложба, която бе открита тази вечер в фоайето на Регионалния исторически музей в Хасково.

Проявата е посветена на 65-годишнината от края на Втората световна война и Деня на Русия – 12 юни.

Според Щерев неговата колекция е единствената в България. Първите три афиша за нея той купил в Одеса още през далечната 1970 година.

Щерю Щерев

Щерю Щерев

Оттогава насам свиленградчанинът е съхранил грижливо стотици плакати на съветски филми. Според него подобно хоби имат още двама души у нас, но за разлика от тях той събира само оригинали.

Руски „колеги“ на Щерю Щерев го търсели с примамливи оферти, но той не смята да се разделя с колекцията си дори за много пари. Миналата година свиленградчанинът открил изложба в родния си град. Той ще покаже най-доброто от киносбирката си и в Руския културно-информационен център в София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button