Спорт

Дъждът в Лондон спря мача на Григор

Григор ДимитровКапризното лондонско време отложи двубоя тази вечер между Григор Димитров и Алекс Богданович при резултат 6:4,3:6, 2:1 за англичанина. Съперниците се срещнаха в първия кръг на силния турнир на трева в Куинс с награден фонд 713 000 евро.

Заради ръмящия дъжд организаторите на два пъти прекъсваха мача, за да предпазят тенисистите от контузии. В действителност 19-годишният хасковлия на няколко пъти се подхлъзна на мократа трева, но за щастие се размина без травми. Той започна двубоя слабо и колебливо, с много грешки, но постепенно се разигра и изравни сетовете за 1:1. В решителната трета част обаче мачът отново бе прекъснат за неопределено време.

За пръв път на трибуните в Куинс бе новият треньор на хасковския тенисист – бившият № 7 в света Питър Макнамара, който е смятан за един от най-големите специалисти на трева. 54-годишният наставник, притежател на 3 титли от Големия шлем, работи в академията на Муратоглу в Париж, където тренира Григор Димитров. По непотвърдена информация най-добрият ни тенисист се е разделил с шведа  Петер Лундгрен, с когото не постигна очакваните успехи.

Междувременно Григор се дипломира успешно в Спортното училище в Хасково с оценка 4.30 на матурата по български и 4.53 по английски,  стана ясно от изнесените днес резултати.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
RAR
RAR
07.06.2010 22:32 22:32

Дано това прекъсване не изиграе лоша шега на Гришо и дано утре не вали ако му върви

Back to top button