Хасково

Втори ден синята зона на ул. „Иван Вазов“ на аванта

ул. Иван Вазов

ул. Иван Вазов

Два дни след старта на синята зона в Хасково ул. „Иван Вазов“ е без инкасатор. Хасковлии спират колите си и никой не им взема нито лев. За сметка на това на метри от това място – пред пощата облечен със синя жилетка служител зорко следи пристигащите и заминаващи автомобили.

„На някои места все още няма инкасатори. Днес назначихме още 3-ма и от утре вече няма да има синя зона без покритие“, обясни за Haskovo.info пресаташето на общината Бояна Тодорова.

Общо местата за паркиране в синята зона в Хасково са 531. Тя започна да функционира в понеделник. Час престой в зоната струва левче. Годишните талони за паркиране в синя зона струват 360 лева, а месечните 50. Те не дават право на ползване на определено място, но важат за всички улици. Живеещите в центъра ще могат да си купят талон от 72 лева годишно. Той обаче ще важи само за тяхната и съседните улици. Заради преполовяването на годината сега всички годишни такси са наполовина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
-----
-----
08.06.2010 17:14 17:14

napravete i po kvartalite sinq zona da va….to v cyntyra nqma ve4e nito edno mesto kydeto da si pre6 kolata,a zadyljitelno trqbva da e na parking.PYLNI OBIRDJII!!!

Катил
Катил
08.06.2010 21:45 21:45

1. Защо не пишете на килица бе неграмотници. Компютъра не е пъвобитен GSM от миналия век. Windows е кирилизиран „фабрично“ от 1995 год.
Не чета такива коментари.
2. Защо да паркирам в „Синя зона“ като наблизо има платен паркинг. Например паркираш в „Синя зона“ за 2 часа. Ще ти вземат 1 лв. за първия час, след това ще ви сложат скоба, за освобождаването от нея ще ви искат 10 лв. плюс разправиите и нервите и евентуален акт. Ако паркирате на платен паркинг ще платите най много 2 лв. без ядове. По евтино ще ви излезе на паркинга зад пазара (1 лв.) или срещу полицията. Повишените обороти на платените паркинги няма да отидат при кмета. Концесионерите (собствениците на паркинги плащат на кмета една и съща сума.
ДА БОЙКОТИРАМЕ СИНЯТА ЗОНА!! ПАРКИРАЙТЕ НА ПЛАТЕНИТЕ ПАРКИНГИ, ДОКААТО СИНЯТА ЗОНА БЪДЕ ОТМЕНЕНА!

Синята жилетка
Синята жилетка
09.06.2010 8:52 8:52

Паркирайте кадето си искате, стига да е според правилата и без злоупотре*и.
Браво за синята зона много добре правите, все пак в европа да не са по глупави от нас че имат такива зони.
ПС.
пожелавам ви скоро време да имате възможност да я автоматизирате, за по голямо удобство на паркиращите, както е в италия например.

ДО СИНЯТА ЖИЛЕТКА
ДО СИНЯТА ЖИЛЕТКА
09.06.2010 9:26 9:26

АБЕ ТЪПАК НИЕ ДА НЕ СМЕ ЕВРОПА БЕ?ОСОБЕНО ТУРСКО-ЦИГАНСКИЯ ГРАД ХАСКОВО!НЕКА ДА ИМА СИНЯ ЗОНА ,АМА НЕ И ЦЕЛИЯ ГРАД!ДА НЕ МОГА АЗ ДА СИ СПРА ПРЕД БЛОКА ТОВА ГО НЯМА НИКЪДЕ В ЕВРОПА!

Back to top button