Хасково

Двама с актове заради неправилно разхождане на кучетата

Милен Китин и Бояна Тодорова

Милен Китин и Бояна Тодорова

Два акта са съставени вчера на хасковлии за разхождане на кучета на „Ямача“, съобщи началникът на отдел КОРЗ към общината Милен Китин. До понеделник служителите на КОРЗ само предупреждаваха нарушителите. От вчера започнаха да глобяват, уточни Китин.

Така ако разхождате кучето си в неразрешени места ви грози глоба от 200 до 500 лева. Ако регистрацията на домашния ви любимец е неизрядна сумите са по-малки – от 50 до 200 лева.

Поводът за затегнатите проверки на общинските служители са зачестилите сигнали от граждани за системно нарушаване на Наредба за придобиване и отглеждане на кучета в община Хасково. Според нея свободното пускане на кучета на територията на общината е разрешено само на две места – парк „Ямача“ в района на голямата поляна до бившия Пионерски дом и на „Кенана“ в района на „сухата река“ до розариума.

Абсолютно забранен е достъпът на кучета на територията на учебни, детски и здравни заведения, квартални паркове, спортни и детски площадки.

В община Хасково има регистрирани 295 кучета. 43 от тях са вписани тази година, поясни пресаташето на администрацията Бояна Тодорова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ддд
ддд
09.06.2010 13:55 13:55

На ,,Кенана“ всеки ден е пълно с кучета,които се разхождат без каишки по алеята.Все пак това е парк за отдих и разходки,а не място за стресиране на хората от кучета с недобросъвестни стопании.Само за един ден могат да бъдат събрани доста пари от глоби там.

Анонимен
Анонимен
09.06.2010 15:35 15:35

Абсолютно забранен е достъпът на кучета на територията на учебни, детски и здравни заведения, квартални паркове, спортни и детски площадки. След като е забранено защо не дойдат на Булаир 5-17 да глобяват.Колко пъти сме се обаждали чвно чакат някое дете да пострада и тогава ще ни обърнат внимание.

orfeyes2
orfeyes2
10.06.2010 11:06 11:06

kide tryabva da se obadim dayte nyakakiv nomer.?

Анонимен
Анонимен
10.06.2010 14:20 14:20

Az hodih do КОРС namira se otsrani na obshtinata i na telefona im zvanqh no nqma nikakva reakciq. Neznam dali moga da poblikuvam telefona im neka kogato pishat statiq da pishat i telefon ne vsichki hora znaqt kade da se obadqt.

gvnk
gvnk
24.03.2011 21:22 21:22

Skate da durjim kuchetata na povod ok Ami bezdomnite kucheta tqh koi shte ti vurje a koi shte I’m sloji namordnik kade e garanciata che te niama da uhapqt nqkoi koi shte I’m plati danuka ili vsichki vie deto ste pisali. Po-nagore ste zabravili za bezdomnite pomiari. Sled kato se reshi tozi problem chak togava moje da imat iziskvania ot obshtinata da se vzimat merki sa domashnite kucheta.

gvnk
gvnk
24.03.2011 21:31 21:31

Ne moje bezdomni kucheta da se razhojdat kadeto si poiskat bez da se kontrolirat a domashnite da se ogranichavat kade mogat da se razhojdat. Oshte poveche che pomiarite ne sa obezparaziteni I nosqt vsevuzmojni bolesti I paraziti. che ima domashni kucheta koiti ne sa obucheni dobre I sa agresivni ne moje da se otreche no tova zavisi izcqlo ot sobstvenika a ne ot porodata na kucheto.

Back to top button