Хасково

Дъждът затвори улица в Хасково, наводни аптека

Значителните валежи през последното денонощие в Хасково доведоха до проблеми в региона.

Наводнен е участъкът на улица „Дунав“ преди кръстовището с булевард „Васил Левски“. Там движението е затворено за автомобили. Пешеходци също не могат да преминават заради водата, която е влязла в аптека. От общината са сигнализирали ВиК да отводнят района, защото техните шахти били запушени.

Дъжд

Читатели на Haskovo.info сигнализираха, че районът към Детска градина 18 „Осми март“ в пресечката на улица „Георги Бенковски“ е наводнен и трудно се преминава. Хора се жалваха, че е наводнена и улица „Хан Тервел“ 25, 26 и 26 А в квартал „Болярово“. Живеещите там казват, че ако не се вземат мерки няма да могат да стигнат до къщите си. Подаден е сигнал и към общината.

От областна администрация съобщават, че най-много дъжд – 72 литра на квадратен метър е паднал в село Изворово. В Хасково количеството е 46 литра. Средните валежи за областта са 35 – 45 литра на квадратен метър.

Пясък има на пътя между Харманли и село Бисер. Отсечката не е затворена и в момента се разчиства.

Състезатели сигнализираха, че новата спортна зала в Харманли е протекла. Според тях проблемът идва от дограмата.

Нивата на реките са под жълтия праг на предупреждение. Няма сигнали за бедстващи хора, допълват от областна администрация. За днес е в сила оранжев код за значителни валежи.

Затвориха пътя за село Динево заради наводнение

ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.01.2021 12:23 12:23

KAKVO STANA S VAKSINITE….POSTAVENI SAMO OKOLO 300……SMESHNO E…ZASHTO IOBSHO Gi KOMENTIRAT NEPREKASNATO…NAI UMRIALATA DARJAVA S NAI SMACHKANIA NAROD SME IAVNO E

Хасково
Хасково
13.01.2021 1:54 1:54

Да се премахнат всички паркинги над реката!

Back to top button