Регион

Затвориха пътя за село Динево заради наводнение

Пътят за хасковското село Динево е затворен заради наводнение, съобщават от общината.

Преминаването от и за селото е временно преустановено. Там остават дежурни екипи, за да пропускат само спешни случаи, каквито засега няма. В селото няма бедстващи хора или такива, които се нуждаят от продукти или услуги. Решението за затварянето на пътя е с цел да се избегнат произшествия ако нивото на водата в района се повиши още.

По-късно от кметството уточниха, че нивото на водата при Динево е спаднало и пътят не е напълно затворен. Остава дежурен, който да следи ситуацията.

 

Нивото на реката в Динево се е покачило и вече стига до част от къщите, разказаха читатели на Haskovo.info. Хората са притеснени, защото там всяка година има наводнени жилища. Прелива и язовир над селото.

Дъжд

В следобедните часове нивото на реката в Динево продължава да се покачва. Вече има залети дворове и улици.

Наводнение

Наблюдава се ситуацията по пътя между Орлово и Войводово, където засега се преминава спокойно.

Haskovo.info припомня, че дъждът създаде още проблеми в региона. Заради наводнение от сутринта е затворен участък от хасковската улица „Дунав“, където водата влезе в аптека. Наводнена е улица „Хан Тервел“ в квартал „Болярово“, за която общината е препратила сигнала до ВиК. Под вода е подстъпът към Детска градина 18 „Осми март“ в пресечката на улица „Георги Бенковски“.

Пясък има на пътя между Харманли и село Бисер. Отсечката не е затворена и се разчиства. Протече новата зала в Харманли.

Дъждът затвори улица в Хасково, наводни аптека

ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button