Регион

Заради дъжда спряха помпени станции в Ивайловградско и Тополовградско, голяма авария в Свиленград

Влошено е качеството на питейната вода от каптаж, захранващ Помпена станция „Капитан Петко“, съобщават от ВиК – Хасково.

Това е причинено от обилните валежи през последните 48 часа. Вече е спряна водата от помпената станция към напорните резервоари на Тополовград и селата Капитан Петко и Орешник. Към момента населените места имат вода, която се очаква да спре. Мътната вода ще се изпомпва и изхвърля до подобряване на качеството й.

Поради обилните валежи в община Ивайловград са наводнени помпени станции „Меден бук“, „Мандрица“ и „Долно Луково“. Спряна е водата на тези села. С подобряване на времето и спадането на водите ще бъде възстановено водоподаването.

Заради авария на главен водопровод е спряна водата в свиленградските квартали „Гебран“ и „Капитан Петко войвода“. Очаква се водата да бъде пусната около 17 часа. След отстраняване на аварията е взможно помътняване на водата.

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button