Любопитно

Бони подготвя хасковска гримьорка за конкурс

Жанета Милева

Жанета Милева

Жанета Милева е от Бургас, но любовта я е довела в Хасково. Завършила е „Рисуване“ в морския град. От 7 години се занимава с професионален грим.

– Как се запали по гримирането?
– Магията на грима винаги много ме е привличала. В един момент осъзнах, че искам да рисувам върху лице, а не върху платно. Отидох в София, изкарах един курс, който ми даде някаква основа. Най-голямата основа обаче съм я получила в училище – знанията за цветовете и формите. Лицето е като кълбо и по това кълбо придаваш или отнемаш форма с грима с игра между светлината и сянката. Със светлината подчертаваш хубавите неща, а със сянката прикриваш дефекти. Едно лице ако е по-широко или по-дълго можеш да го коригираш с по-тъмен цвят на фон дьо тен-а. Точно като рисуването е.

– От кого си се учила?
– Първо от една стара гримьорка, която е работела в БНТ много години – Оливера Арнаудова се казва. Но тази, която наистина ме направи гримьор, е Минка Петрова от Пловдив. Тя също е учила скулптура. От 15 години се занимава с грим. Тя ме подготви за един конкурс. Аз й се обадих. Попитах я дали ще ме вземе. Тя каза, че иска да ме види как се справям и тогава ще ми отговори. Отидох, гримирах и тя каза – ОК, ще стане работата.

Жанета и моделът й Соня

Жанета и моделът й Соня

– Съобразяваш ли се с предпочитанията на клиентите ти като ги гримираш?
– Повечето клиенти идват и казват какво искат. Редовните ми клиенти обаче винаги ме оставят да творя. Само ми казват какъв цвят ще е роклята и с какви бижута ще са.

– Имала ли си капризни клиенти?
– Имах една такава булка много капризна, която после ми стана приятелка. Тя може би сама не знаеше точно какво иска. Първо каза „Не се гримирам, искам лек грим“ и ми показва на една снимка черен опушен грим, което въобще не е лек грим. Аз й го направих и когато се видя в огледалото й стана зле. Трихме, правихме наново. Докато на мен не ми хареса повтаряме. Не се притеснявам да кажа на клиентката си, че не ми харесва.

– Какви хора гримираш най-често?
– Основно булки, куми и момичета, които имат рождени дни.

Image– Колко струва един професионален грим?
– Между 30 и 50 лева. В София една цена от 200 лева е съвсем нормална. В Пловдив варират между 60 и 120 лева. В Хасково масовия грим е  15-25 лева. Моите гримове са маркови – Kryolan.

– На какви конкурси си участвала?
– На два конкурса в Пловдив. Води се италианска седмица на красотата. Първият път станах трета, а тази година първа. Тази година темата беше „Кабаре“. Получих купа със златен пръстен и козметични продукти. Това, което най-много спечелих е, че станах по уверена в себе си. Защото не е никак лесно да излезеш на сцената пред препълнена зала с хора. Подготовката ми отне около два месеца. ImageВсеки ден заедно с моя модел Соня репетираме, защото трябва да влезем във определено време. Първия път гримът го направих за 2 часа, а позволеното ми време беше 50 минути. На конкурса го направих за 47 минути.

– Има ли момичета, които искат да приличат на известни личности?
– Имам също една редовна клиентка, която все иска да прилича на някои фолкзвезди. Правили сме грим на Мария, очите на Ивана. Тя идва и ми показва някаква снимка и по нея работим.

Зима– Каква ти е препоръката към младите момичета?
– Ако искат по-силен грим по-добре да поискат помощ от някой. По баловете тази година имаше кошмарни изпълнения. Едно момиче се беше направило на Алис Купър. Слагала милата черно, ама под очите и от жегата гримът се беше разтекъл, а червеното й червило беше много неравномерно разнесено.

– Какви са летните тенденции в грима?
– Летните цветове са тюркоазеното синьо, сиво, лилаво, златисто. През деня по-лек грим.

– Колко грим отива за едно гримиране?
– Много. Направо маска. Погрешно е обаче схващането, че професионалният грим сбръчква. Сбръчкването идва от годините или от неправилното третиране на кожата след като се свали грима или ако спиш с него. Водещите фирми правят фондьотените с витамини и слънцезащитни фактори.

Соня и Жанета с купата от Пловдив Всички дефекти ли може да прикрие грима?
– Да. Всякакви дерматологични пролеми могат да се прикрият.

– Кой е най-екстравагантния грим, който си правила?
– Зимата на Соня. Днес ще направим пролет.

– Какво ти предстои от тук нататък?
– Изпратила съм снимки за един конкурс за списание Коафьор. Вчера говорих с Бони и той обеща да ме подготви. Направо съм в еуфория.

 

 

Жанета, Минка Петрова и Соня

Жанета, Минка Петрова и Соня

Бони, Жанета и Соня

Бони, Жанета и Соня

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ивелина
Ивелина
26.06.2010 9:31 9:31

Браво Жани!Само напред и нагоре!ние сме с теб:)

Back to top button