Хасково

Езиковата става изпитен център по английски

Тихомир Праков и Еви Катепти

Тихомир Праков и Еви Катепти

Езиковата гимназия в Хасково става акредитиран изпитен център на Гръцко- американския съюз –  представител на Института по английски език към Университета в Мичиган. В гимназията ще се провеждат изпити  за получаване на международен сертификат за владеене на езика на Шекспир. Елитното школо е единственото в Югоизточна България, което е получило право да  провежда подобно препитване.

Днес в хасковската езикова гимназия  се състоя презентация с участието на представителката на Гръцко-американския съюз  Еви Катепти. Тя  разясни, че сертификатът, който ще получат издържалите изпита по английски, ще е пожизнен и валиден за целия свят. Предвидени са  2 изпитни сесии- май/ юни и ноември/декември.

УченициВсички желаещи могат да проверят знанията си според европейската езиковата рамка на Съвета на Европа. Таксите за препитването  варират от 90 до 115 евро взависимост от нивото. Тестът съдържа 4 компонента – слушане, четене, писане и говорене, като нивото за владеене се счита за покрито, когато всеки от тях  е издържан с над 65% верни отговори. 

Моделът на теста е изготвен съвместно от Гръцко-американския съюз и Мичиганския университет. „Трябва да общувате в ЕС! Това е най-важното“, коментира Еви Катепти и изтъкна, че работодателите в София вече искат професионално владеене на английски език (C2) , което може да се удостовери с този сертификат.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button