Спорт

„Хеброс“ Харманли с две шампионки за ден

Галина Николова (в средата)

сп. Атлетик

Две възпитанички на харманлийския клуб „Хеброс“ триумфираха със златото в първия ден от държавното първенство по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст.

Галина Николова, която през май спечели квота за първата лятна младежка олимпиада в Сингапур, отвя конкуренцията в спринта на 100 метра. 16-годишната надежда от Харманли пробяга дистанцията за 12,15 секунди и остави далеч зад гърба си втората в класирането – варненката Йорданка Иванова, която спря хронометъра на 12.61 сек. 

Сътборничката на Галина в клуб „Хеброс“ Григория Нанева стана шампионка на диск. Тя хвърли уреда на 43.00 м в най-добрия си опит, което се оказа напълно достатъчно за златото. След харманлийката се наредиха Карина Николова от „Тракия 96“ Пловдив с 42,49 м и Силвана Николова от „Олимп 97“ Силистра с 38,45 м, съобщиха от федерацията по лека атлетика.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button