Хасково

Кандидат-спасителка прежали изпита заради болна приятелка

ИзпитътНай-възрастната кандидат-спасителка Иванка Миткова, която днес трябваше да се яви на финалния изпит за морски и басейнови спасители в Хасково, се отказа. Причината е, че преди дни дала кръв за близка приятелка, която претърпяла тежка операция.

Не успях да се възстановя и показателите на нормативите ми паднаха.“ разказа пред Haskovo.info 43-годишната Иванка Миткова от Свиленград. Тя ще положи практическия изпит в края на месеца, теоретичния вече го е взела.

 Иванка Миткова

Иванка Миткова

Отлично се представиха и останалите 38 кандидат-спасители. Само за един теоретичното препитване завърши с неуспех, съобщи експертът по водно спасяване към БЧК – Хасково Антон Налбантов. Той допълни още, че желаещите да станат басейнови спасители са 40. 30 от тях ще се опитат да покрият и нормативите за морски спасители на практическия изпит, който се провежда днес следобед на басейна на комплекс „Фантазия“.

„Видяхме много добро представяне на теоретичния изпит. Очаквам така да стоят нещата и на практика“, каза директорът на Дирекция „Водно спасяване“ към БЧК Теодора Томова. Тя допълни, че кандидатите трябва да покажат умения по плуване, извличане на пострадал, плуване под вода и да демонстрират добра работа със спасителни екипировка.

Image Image
Изпитващите

Изпитващите

Теодора Томова

Теодора Томова

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
miro
miro
01.07.2010 17:21 17:21

Bravo na glarusite

Back to top button