Хасково

„Тангра“ без ваканция през лятото, заминават за „Русалка“

Момичетата на ТанграЗа концертно участие в морския курорт „Русалка“ заминават 10 момичета от балет „Тангра“ във възрастова група над 16 години. Там те ще се представят в три поредни вечери с програма от по 6 танца – индийски, арабски, кан-кан и самба, съобщи за Haskovo.info ръководителката Дорина Инджова.

Сред участничките в концерта са Десислава Стамболова, Петя Вълчева, Калина Марчева, Беатрис Каспарян. Те са с целогодишни стипендии от Министерството на образованието, младежта и науката за постиженията си в танцовото изкуство.

Деси СтамболоваТрадиционно тренировките на танцьорите от „Тангра“ няма да прекъсват през летните месеци, каза още Дорина Инджова. Големите възрастови групи тренират усилено по четири пъти седмично, а малките по два пъти. От балетната формация очакват финансиране от фондацията на Димитър Бербатов за участие през октомври в европейското първенство по танцово шоу в Унгария.

В проект са две участия – през август на фестивал в Приморско и през септември в Каваците. Реализацията им зависи от това дали ще се намерят пари за пътуванията, сподели Инджова.

 Тангра Тангра 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button