Хасково

Камера дебне кандидат-шофьори, един изгърмя

Валентин Пашов

Валентин Пашов

8 кандидат-шофьори бяха изпитани вчера пред камера в Хасково, съобщи за Haskovo.info председателят на Националния автоинструктурски съюз за Хасково Валентин Пашов.

Камерите трябваше да бъдат въведени на 1 юли, но една от фирмите участници в конкурса за доставка на техниката обжалва избора на изпълнители на обществената поръчка, каза Пашов и допълни, че това е наложило Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията да отложи въвеждане на видео наблюдението на изпитите по теория и практика на кандидат- водачите за 1 ноември

Изпитът в Хасково обаче вчера се проведе преди решението на транспортното ведомството да стане известно, обясни Пашов. За да са изрядни от ДАИ-Хасково своевременно осигурили камера. Така бойното кръщение на видеонаблюдението по време на изпит в областния град бе направено, а един от кандидат-шофьорите бе скъсан.

„Целта на камерите е да се предотврати евентуалното купуване на шофьорски книжки. То обаче стресира кандидатите за шофьори”, коментира Пашов. Той допълни още, че ако по време на изпит камерата се повреди, това ще наложи неговото прекъсване до отстраняването на проблема.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button