Хасково

Автошколите в областта изрядни по документи

Учебни колиОбщо 72 проверки са направени на всички 34 автошколи в областта от началото на годината, съобщи за Haskovo.info изпълняващият длъжността началник на отдел „Контролна дейност“ в ДАИ-Хасково Антон Ставрев. Целта е да се провери дали се провеждат часовете по теория. Всяка от автошколите е инспектирана поне два пъти.

„Досега актове не са съставени, издадени са само предписания, защото документално всичко е изрядно, а действителното провеждане на часовете по теория е много трудно за установяване“ поясни Ставрев.

Според председателя на Регионалната структура на националния автоинструктурски съюз Валентин Пашов на много от курсистите им е трудно да посещават редовно тези часове, защото трябва да отсъстват от работа. При три отсъствия в автошколата обаче се налага те да бъдат отстранени от курса.

Инструкторите са предложили на министъра на образованието задължителни да останат само 5 теми, все още обаче тази идея не е обсъдена. В момента часовете по теория по програма са 26. Според преподавателите обаче в тестовете има много излишни въпроси, свързани например с устройството на автомобилните двигатели. „Необходимо е да се наблегне повече на практиката„, смята Пашов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button