Спорт

Контузия в гърба спря Григор в Мелбърн

Григор Димитров загуби от световния №114 Аслан Карацев – 6-2, 4-6, 1-6, 2-6 на 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия.

Хасковлията започна много силно и спечели убедително първия сет. По време на мача той получи травма в гърба, която му попречи да задържи високото си ниво и позволи на руснака да продължи сензационното си представяне в Мелбърн, съобщава TennisKafe.com. В битка за място на финала руснакът ще се изправи срещу победителя от мача между Новак Джокович и Александър Зверев, които играят по-късно днес.

Контузията в гърба на Григор Димитров се е появила във вчерашния ден, а в хода на мача му срещу Аслан Карацев проблемът се е задълбочавал. Това призна Димитров по време на пресконференцията си след загубата. „Няма смисъл да крия каквото и да било. Проблемът се появи вчера при обикновено движение. След това се повтори в началото на мача, продължи да се развива и стана постоянна. Това беше неговият ден. Нека продължим напред. Това е спортът“, каза разочарованият Григор.

„Преди мача не можех да си сложа чорапите, така че знаех, че ще е тежко. Опитах, защото това е Голям шлем, адреналин, бях в много добра форма преди това. Рядко съм бил в толкова добра форма в турнир от Шлема. Отново, това е спортът. Уважение към Карацев, бореше се през цялото време, правеше това, което трябваше. Нещо като ток минава през теб при всяко движение, всяка реакция. Но моля ви да отдадете заслуженото на него за победата. Защо да не продължи още по-напред?“, допълни Гришо.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button