Любопитно

До хиляда лева за слънчеви очила това лято

Атанаска Василева

Атанаска Василева

„Бъбрек“, „Маска“ и ретро рамки – това са най-търсените модели слънчеви очила това лято, установи проверка на Haskovo.info. Цените им тази година са същите като миналата. На сергиите пред общината обаче рядко се спират клиенти.

Хората пари за хляб нямат, камо ли за очила“, коментира Атанаска Василева, която продава летните аксесоари. Цената за чифт слънчеви очила върви от 10 до 20 лева. Въпреки това, продажбите на уличните сергии се ограничават до скромните 3-4 чифта на ден.

Очила с камъни В специализираните магазини за оптика продажбите през лятото вървят добре, а цената на чифт маркови очила е между 150 и 300 лв. Има и дизайнерски модели, които достигат до 1000 лв. „Клиентите ни държат на качеството. Това е една инвестиция. Никой не иска да има проблеми с очите“, коментира Радослава, която е консултант в една от най-големите оптики в Хасково. Тя разказа, че на ден продава по около 7-8 чифта и се похвали, че при тях криза няма.

Оказа се, че най-предпочитаните модели от хасковлийки са тези с камъни и други орнаменти, а мъжете се ориентират към очилата тип „авиатор“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button