Хасково

50 от „Напоителни системи“ на протест в София днес

Василка ИвановаОколо 50 работещи в „Напоителни системи“ – Хасково ще се включат днес в националния протест на служителите на дружеството в София. „Исканията на хората са да им бъдат изплатени заплатите. Само хасковското предприятие дължи 130 хиляди лева за възнаграждения и осигуровки“, съобщи за Haskovo.info председателят на местната структура на КНСБ Василка Иванова.

Вчера изтече 14-дневния срок, в рамките на който управителят на „Напоителни системи“ – Хасково Петър Кемалов, трябваше да вземе решение за изплащане на дължимите заплати. „По думите му пари няма и затова днес ще връчим декларация с исканията на работещите на генералния директор на дружеството в София Елица Попова. Ако и тя в двуседмичен срок не вземе решение в полза на служителите ще преминем към ефективни стачни действия„, заяви Иванова. 

Както Haskovo.info вече писа протестиращите от „Напоителни системи“ – Хасково ще продължат да ходят на работа, но ще спрат водата на полето, което ще рефлектира върху земеделските производители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button