Хасково

Над 100 дариха пари при откриването на „Писма до Ирина“

Васил Делчев

Васил Делчев

Над 100 души направиха дарения в специално поставена за целта кутия по време на откриването на благотворителната изложба „Писма до Ирина“, която включва 35 творби на млади хасковски художници, съобщи за Haskovo.info организаторът Васил Делчев.

Целта на инициативата е със събраните средства от продажбата на картините да се подпомогне лечението на 19-годишната Ирина Мишонова. Момичето изпадна в будна кома, след като претърпя катастрофа в началото на месец май. 

Васил Делчев познава Ирина от дете. Живеят в един жилищен блок. „Изненадах се колко бързо приятелите ми приеха идеята за тази изложба и веднага се съгласиха да помогнат„, разказа младият творец. Самият той представя в изложбата 11 свои картини- рисунка, графика и лиграфия. 

„Все още продадени картини няма“, съобщи Васил Делчев. Творбите на младите хора са на цени от 60 от 400 лв. За откриването на изложбата са изработени картички със снимки на картините. Те се дават на всеки, направил дарение за лечението на Ирина и при откриването на изложбата картичките почти свършиха. Кутията за дарения ще остане в зала „Лицо“ до края на изложбата – 15-ти юли.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button