Хасково

Режат леглата в болниците в хасковска област с 20-25 на сто?

МБАЛ ХасковоС между 20 и 25% вероятно ще бъде намален броят на леглата в болниците в Хасково, Димитровград, Харманли и Свиленград. Това стана ясно след посещението на здравния министър Анна-Мария Борисова в Хасково снощи.

Основната тема на разговорите с хасковското съсловие е била здравната карта, която засяга всички болници в региона. В МБАЛ Хасково от над 400 легла най-вероятно ще останат 300, в Димитровград – от близо 160 ще има 120. В болницата в Харманли засега се запазват отделенията, но АГО ще стане родилно, а съдбата на хирургията все още не е ясна, коментира пред Haskovo.info шефът на МБАЛ Харманли д-р Динчо Генев. Под наблюдение ще бъде и хирургията в Свиленград,където проблем има и с неврологичното отделение.

Реформата предвижда два възможни варианта за болниците в Любимец, Ивайловград и Тополовград. Те трябва или да се превърнат в медицински центрове с по 10 легла за 48-часов престой, или да се преобразуват в заведения за долекуване.

На срещата в Хасково е била обсъдена и възможността от догодина да отпадне изискването болниците да разполагат с по двама специалисти по клинична пътека. Не е коментиран въпросът с редовно закъсняващите плащания на здравните заведения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.07.2010 13:44 13:44

Те болницата да махнат,че само лъжат хората,че това е болница. НЕ,драги хора,това е пералня за пари и частен кабинет за лекарите в нея! Не се подвеждайте,че пише болница…

Back to top button