Хасково

10% от пшеницата в Хасково прибрана, след дъжда жътвата продължава

Пшеница10% от пшеницата в Хасково вече е прибрана, съобщи за Haskovo. info от Областна дирекция „Земеделие“. Площите в общината , засети с пшеница са над 96 000 дка, а в региона – над 427 000.

Миналата година пшеницата в областта е била с 13 000 дка повече. Средният добив засега е добър – 309 кг от дка. „Все още не може да се каже дали след дъждовете качеството на хлебното зърно е паднало, колкото по-скоро жътвата продължи, толкова по-добре“, коментира Воденичарова.

Значително повече са през тази година площите с рапица – само за община Хасково тази нова за региона култура е с около 10 000 дка повече в сравнение с миналата, а в областта с близо 30 000 дка. По данни на областна дирекция „Земеделие“ 90% от рапицата вече е прибрана, като добивът е средно 215 кг от дка за региона. 

Много добра е реколтата от ечемик през тази година. Средният добив за областта е 356 кг., като 74% от ечемика вече е прибран. Площите с ечемик обаче също са по-малко в сравнение с миналата година – тогава тази култура в областта е била близо 69 000 дка, а сега с около 15 000 дка по-малко.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button